Hol használnak ipari kerekeket?

Az ipari kerekek és görgők bár észrevétlenek, de gyakorlatilag mindenhol fellelhetők. Sokan észre se vesszük, ahogy nap mint nap szürke eminenciásként teszik dolgukat, de ha hirtelen eltűnnének a világ alighanem lefagyna. Ahhoz hogy megérthessük az ipari görgők fontosságát, mindenekelőtt érdemes tudnunk azt, hogy hol használnak ipari kerekeket és főképp milyen célra. Az alábbiakban éppen ezzel foglalkozunk részletesebben, hogy mindenki megismerhesse a nélkülözhetetlen ipari görgők világát.

Mi az ipari kerék? című bejegyzésünk segítségére lehet, ha valami nem világos.

Ipari görgők felhasználási területei

Az ipari kerekek gyakorlatilag minden területen megjelenhetnek, de ha csak a leglényegesebbeket szeretnénk kiemelni, akkor az alábbi módon nézne ki felhasználási területük listája:

  • raktározás
  • élelmiszer ipar
  • szállítmányozás
  • gyártás
  • irodai munkák
  • egészségügy

Ipari kerekek raktári munkákhoz

A raktározás és az úgynevezett intralogisztika számára nélkülözhetetlenek a különböző teherbírású és persze tartós ipari görgők. A kisebb raktári mozgatásokhoz egy kisteherbírású (50-250 kg) görgő is elég lehet, de a nagyobb műveletekhez már közepes (600 kg-ig), vagy nagy teherbírású (2200 kg-ig) görgőket is találhatunk. Utóbbi már ténylegesen minőségi kialakítást követel, ami miatt érdemes olyan megbízható gyártók kínálatából választani, mint amilyen a Colson cégcsoport is.

Ipari görgők az élelmiszer iparban

Az élelmiszeripar önmagában egy széles terület, ami lefedheti a hús és a pékipart is. Utóbbi esetében például a hőálló kialakítású görgők tehetnek nagy szolgálatot, hiszen így nem kell a magas hőmérsékleten kialakuló sérülésektől tartani. Ráadásul hőálló mivoltuk miatt olyan helyeken is bevethetők az ipari görgők, ahol korábban elképzelhetetlen volt. Segítségükkel tehát nem csak az étel készülhet el zökkenő mentesen, de az elszállítása sem jelenthet problémát.

A speciális élelmiszeripari munkvédelmi ruházat szükséges ahhoz, hogy megvédje a munkásokat és a termékeket egyaránt.

Ipari görgők a szállítmányozásban

A szállítmányozás szintén azok közé a területek közé tartozik, melyek nem létezhetnének az ipari görgők nélkül, vagy legalábbis kínkeservessé válna a mindennapi munka is. A valóban globális szállítási műveletekhez például már külön e célra fejlesztett nehézgörgőkkel is találkozhatunk, melyek nem csak pár száz kilogramm, hanem jó pár tonna elszállítására is alkalmas lehet

Ipari görgők a gép és berendezés gyártásban

A görgők esetében esett már szó a globális, gigászi méretű szállítmányok segítésében, de nem csak nagyban érdemes gondolkodnunk. A modern gyárak gyártósorain ugyanis szintén aprócska, de annál kitartóbb görgők és kerekek tesznek róla, hogy például az ásványvizes üvegek, kéztörlők, vagy csokoládék formát ölthessenek a gyártói folyamat végére. Szerepük nem csak a gyártósoron való továbbjutatásban, hanem az apróbb, precízebb munkafázisokban is tapasztalható.

Ipari kerekek az irodában

Elhagyva az ipari területeket a görgők az adminisztratív szektorban is hódítanak, hiszen számos bútor, vagy más irodai eszköz A-ból, B pontba jutatási képességét is nekik köszönhetjük. Egy-egy irodai iratszállító kocsi, vagy görgős irattároló gyakorlatilag funkcióját veszítené, ha nem lennének a görgők által megsegítve.

Ipari görgők az egészségügyben

Az egészségügy szintén olyan terület, ahol a görgőmentes élet szinte elképzelhetetlen, hiszen a betegszállításban és az orvosi eszközök mozgatásában is komoly szerepük van, minden egyes nap. Ehhez persze szintén fontos a tartós kivitel és funkciónak megfelelő kialakítás.

Összegezve:

Az ipari kerekek és görgők tehát az élet minden területén megjelenhetnek, elhárítva a mozgatásból eredő problémákat. Ehhez azonban legyen bármely területről is szó, mindenképp minőségi, megbízható gyártótól származó görgőket érdemes beszerezni. Ilyen ismérvekkel és széles választékkal a Colson Group termékei között biztosan válogathat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük