Ipari kerekek típusai

Az ipari kerekek típusai igen széles skálán mozoghatnak, hiszen a mindennapokban számos téren szükségesek lehetnek. Legyen szó gyártásról, élelmezésről, szállítmányozásról az ipari görgők nagyban megkönnyítik a munkát, ám ehhez érdemes tudnunk pontosan melyik típusra, milyen területen lehet szükségünk. Az alábbiakban ezzel foglalkozunk részletesen.

Ha szeretne többet megtudni az ipari kerekekről, ajánljuk figyelmébe a Mi az ipari kerék című bejgyzésünket.

Ipari görgő típusok

Legyen szó bármilyen iparágról az ott meghatározott követelmények nagyon magasak és változatosak, de amennyiben megfelelő forrásból szerezzük be az ipari kerekeket, akkor nem kell amiatt aggódnunk, hogy bármilyen akadályba is ütközhetnénk a mindennapokban.

A colsonkerek.hu kínálatában például számos területre megtalálhatja az ideális megoldást, hiszen a Colson Group több szempont szerint alakította ki kínálatát. Emiatt Ön választhat a:

  • kis teherbírású görgők
  • közepes teherbírású görgők
  • nagy teherbírású görgők
  • intézményi görgők
  • szintetikus görgők
  • bútor görgők
  • hőálló görgők
  • orvosi görgők közül is.

Kis teherbírású ipari kerekek

A kis teherbírású görgők nagyon széleskörű alkalmazásokra használhatók. Az ipari kerekek 50 kg-tól 250 kg-ig terjedő teherbíró képességgel rendelkezhetnek, így akár irodai, vagy kisebb ipari feladatokra is alkalmasak lehetnek.

Közepes teherbírású ipari kerekek

A 160 kg és 600 kg közötti ipari kerekek közepes teherbíró képességgel rendelkeznek. A kínálatban a felhasználási területtől függően találkozhatunk egy- és kétsoros görgőkkel, ráadásul szintetikus kerekek, rugalmas futófelületű természetes gumis és termoplasztikus futófelületű típusok is elérhetők bárki számára.

Nagy teherbírású ipari kerekek

A nagy teherbírású ipari kerekek és görgők legfeljebb 2200 kg-ig terhelhetőek. Ezek a görgőket a legigényesebb felhasználási célra tervezik, hiszen a nagy igénybevétel kivételes minőségű, ellenálló ipari kerekeket igényelnek.

Intézményi görgők

Az intézményi felhasználásra szánt görgők esetén a tartós használat az elsődleges szempont, amihez akár olyan típust is találhatunk melynek tengelyét a szennyeződések elleni védelemmel látják el, így akár szőnyegen való szállítás sem okozhat fennakadást.

Szintetikus ipari görgők

A szintetikus görgők általában poliamidból készülnek, amely rendkívül ellenállóak és széles hőmérsékleti tartományban használhatók. Ennek eredményeképpen a szintetikus kerekek nem deformálódnak, gördülésük pedig csendes és kis ellenállású.

Bútorgörgők

A bútorgörgők irodák, kirakatok, de akár egy egyszerű TV állvány mozgatására is alkalmasak lehetnek. A legelterjedtebb bútorgörgő típusok az úgynevezett ikerkerekekből álló bútorgörgők, melyek kiváló vezetési tulajdonságokkal rendelkező görgők, hosszú élettartammal és megfelelő teherbírással is.

Hőálló kerekek

A sütőipa kerekek speciális feladatokat ellátó termékek, amik többnyire fenolgyantából készülnek. Az ilyen típusú kerekek többnyire 240 kg-ig terhelhetők, és magas hőmérsékleten 40 °C és 300 °C közötti tartományban vehető igénybe. Ráadásul további nagy előnyük, hogy a Colson-féle hőálló görgők karbantartásmentesek, így még egy gonddal kevesebb, ami a mindennapokat illeti.

Orvosi görgők

Az orvosi görgők esetében nem csak a tartósság, de a csendes gördülés és a magas fordulási képesség is elvárás. Emiatt nylon, termoplasztikus és antisztatikus görgőkkel is találkozhatunk, ami a korházi munka gördülékenyebbé tételét szolgálják.

Összegezve:

Jól látható tehát, hogy az ipari görgők számos területen helytállhatnak, de ehhez mindenképp minőségi ipari kerekekre lesz szükség, amit a colsonkere.hu webáruházban biztosan megtalálhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük