A COLSON GROUP Csoport Magyarországi tagjaként szívesen vállaljuk fel a hagyományos ipari és nehéz kivitelű görgők, kerekek mellett a görgős pályák, szállítószalagok leginkább elhasználódó alkatrészének beszerzését ill. leszállítását.

Ezek a görgős pályák rendszerint az adott gyártás helyén speciálisan, egyedileg tervezettek a termék méreteinek és adottságainak továbbá súlyának és a továbbítási sebességnek megfelelően.

A kis, könnyű és közepes terhelésű görgők cseréjében tudunk leginkább segítségükre lenni, részint a raktárkészletekből adódó rendelés utáni pár hetes szállításokkal részint a nehéz terhelésű és kivitelű görgők műszaki összetettségéből adódóan is.

Mi a meglévő görgős pályák, szállítószalagok leggyakrabban kopó görgőit tudjuk pótolni.

Ez alatt a sima acél, horganyzott acél, alumínium és színterezett/ bevonattal rendelkező palástú görgőket értjük. (esetleg ritkán lehet műanyag csőből is. A szállítópálya ill. szalagos rendszerek görgői lehetnek sima folyamatos pörgésű és rugós csillapítással rendelkezők, – továbbá igény szerint -, akár meghajtott is.)

Amikor elérkezik a görgők folyamatos karbantartása után az az időpont, hogy már csak cserével biztosítható a folyamatos termékáramlás az alábbi műszaki paraméterek feltérképezése szükséges a minél pontosabb kiválasztásban:

I., A szállítandó áru jellemzőinek megadása
– hossz*szélesség*magasság

– tömege minimum:     kg
– a felfekvő felület (sík, bordázott, merev-e)


II., A szállító görgőnél kérjük alábbiak megadását:

 • görgő átmérő: … mm
 • görgő beépítési hossz: … mm
 • palást hossz: … mm
 • palást falvastagság: … mm
 • palást anyaga: horganyzott acél vagy szinterezett/bevonatos,
 • görgő tengelyvégződés: pl. belső/külső menet, anyával, kúppal, esetleg rugós
  tengellyel  rögzített-e a tartóvázra
 • teherbírás görgőnkénti elvárás: minimum hány kg?
 • estleg kérnek-e rugós csillapítást is? vagy csak sima megcsúszós az igény?
 • a meghajtott szállítópálya görgőnél lehet kisebb teherbírású /40 kg/ műanyag cső és alumínium cső. A nagyobb teherbírás /120kg/ sima acélcsőből és horganyzott acélból és rozsdamentes acélból készül. Fontos ezeknél a görgőknél a meghajtó elemek precíz megadása!
  /egy vagy kétsoros műanyag/acélfogazású vagy a folyamatos szállításnál
  sajtolt illesztéssel rendelkező fix meghajtás vagy torlasztóként használt/

A szállítópályáknál elsődlegesen a raklapos/nagyobb terjedelmű áruk továbbításában kedvelt lett a golyós betétes asztal illetve szállítópálya.

Ez az irányváltoztatásra is szolgálhat egy adott szakaszon illetve a minden irányba való árumozgatásra való.

Alapfeltétel, hogy az áru sík egyenletes, kemény és stabil aljúak továbbá tiszta száraz felületűek kell legyenek! A görgős szállítópálya, szállítószalag rendszerekben gyakran egyéb kiegészítő alkatrészek és egységek beépítése is szükséges lehet.

Ilyen például az adagoló görgőállvány, sínbe szerelt raklapmozgató görgős pálya,, speciális,
– akár több irányban is mozgó különböző futófelületű műanyag és acélkerekek végül a mérlegek, számláló és kidobó rendszerek.

Tartozék lehet még a szállítópályáknál a lemezes oldalvezetés, ütközők és támasztékok.

Ebben az esetben se hezitáljanak megkeresni minket. A futószalagos szállítópályák eltérő és változatos gumis-szövetes-műanyag hevederjeinek cseréjében a gyártó illetve szakkereskedő cégekhez forduljanak