Ipari kerekek jellemzői

Az ipari kerekek gördülékenyebbé tehetik gyakorlatilag az ipari, valamint az irodai munkát is, de ehhez jó, ha tisztában vagyunk vele mik is az ipari kerekek jellemzői és milyen téren melyik tulajdonságokat kamatoztathatjuk jobban. Az alábbiakban ezzel foglalkozunk részletesebben.

Ipari kerekek teherbírása

Az első és legfontosabb jellemzője az ipari kerekeknek az, hogy hatalmas teherbírással rendelkeznek. Kialakításuk, és a hozzájuk felhasznált anyagok miatt bizonyos egyszerűbb típusok is akár 200-300 kg súllyal is megbirkóznak, de a valóban nagy teherbírású típusok akár 2200 kg-ig is terhelhetők.

Amennyiben utóbbira lenne szüksége, akkor a Colson Group ipari kerekei nyújthatnak kiváló megoldást.

Ipari kerekek ellenállósága

Mivel az ipari kerekek nemcsak hatalmas terheknek vannak kitéve, hanem különböző kémiai anyagoknak is, ezért a gyártásukkor arra is figyelmet fordítanak a szakemberek, hogy a kerekek képesek legyenek ellenállni a vegyi anyagoknak, ezáltal nem mennek tönkre és nem rongálódnak meg idő előtt.

Ezekre az extrém körülményekre kiváló példák lehetnek az alábbi magas ellenállású kerekek és görgők:

  • hőálló görgők
  • antisztatikus görgők
  • pneumatikus görgők
  • szintetikus görgők
  • rozsdamentes görgők

Ipari kerekek futóműve

A futómű tervezésekor figyelembe kell venni az eltérő felhasználási feltételeket (aljzati viszonyok, hőmérséklet, sebesség stb.), mert ezek a gördülési ellenállás értékeit jelentősen befolyásolhatják. Értelemszerűen egy irodai felhasználásra szánt görgők futóművének kialakítása nem egyezik egy közepes, vagy nagy teherbírású ipari görgő kialakításával.

Ipari kerekek futófelület keménysége

Alapvetően érvényes: minél nagyobb a kerék illetve minél lágyabb és vastagabb a futófelület, annál nyugodtabb a jármű mozgása. Ez azt jelenti, hogy egy lágy futófelület kisebb, egy keményebb futófelület nagyobb zajkibocsátással jár. Kis terhelés és puha padló (szőnyegpadló) esetén, kemény kerekek használata mellett is lehetséges a kisebb zajkibocsátás és a szállítási kényelem.

Ipari kerekek élettartama

A minőségi pari kerekek esetében, mint amit a Colson cégcsoport is képvisel, az élettartam egy kardinális kérdés a gyártás során. Emiatt a tervezésre és összeszerelésre is nagy hangsúlyt fektetnek a gyártás során, aminek köszönhetően, még folyamatos és nagy igénybevétel esetén is hosszú élettartamról beszélhetünk. Ezzel szemben egy kevésbé minőségi, olcsóbb termék élettartam töredéke lehet a Colson ipari görgőkhöz képest.

Ipari kerekek karbantartása

A kerekek karbantartása a hosszú élettartamhoz járulhat hozzá, ezért érdemes évente legalább egyszer ellátni ezeket a feladatokat. Azonban ma már karbantartást nem igénylő, mégis ipari terhelésnek kitehető görgőkkel is találkozhatunk, így még egy problémától megkímélhetjük magunkat.

Összegezve:

Az ipari kerekek jellemzőit tehát mindenképp érdemes végigtekintenünk, hiszen ezek fényében tudunk csak megfelelő képet kapni arról, hogy az adott feladatra milyen típusú és anyagú görgőre is van szükség. Egy jó döntéssel ugyanis könnyedén évekre megkönnyíthetjük a szállítmányozási ügyeket bármely területen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük